TIJD

Tijd tja….. tijd schrijdt voort als een snelstromende rivier.
Een juiste wijze van leven is om te zijn als een rivier; stromend , helder, met een duidelijk doel gaand, geen tijd verspillend, strelend soms, schurend, obstakels overwinnend.

Wanneer u met de gedachte leeft, dat het uw tijd wel zal uitdienen, telkens uitstellend, verzettend, stilstaand……..
ja dan bent u als een steen in die rivier.

Als een steen, stil liggend, moeilijk van uw plaats te krijgen, terwijl de tijd als water er omheen vliegt. De tijd….het water….die de steen tot glanzend toe polijst, net zolang tot uw steen rond wordt en langzaamaan al schurend steeds lichter.

Dan……alsof het plotseling plaatsvindt, op een schijnbaar onverwacht moment uw steen wordt meegesleurd door de tijd, terwijl er niets meer is dat uw steen kan stoppen.
Uw steen zonder werkelijk gewicht wordt een speelbal van de stroom, wordt een speelbal van het lot. Het lot dat u, is het bij toeval, brengt op de plek waar u uiteindelijk toch dient te zijn.

Dus ……reist u mee op de stroom van de tijd of bent u als de steen ? Op beide wijzen komt u op de plaats van bestemming. Wanneer u meereist, is ook het water , de stroom, de tijd met u. Omstandigheden, geluk, inzicht, alles gaat met de stroom mee.

Bent u als de steen en wordt u na verloop van tijd ruw meegesleurd ……
ja dan voelt u gemis, spijt, angst, verlies, pijn.
Het is dezelfde stroom, het is dezelfde tijd,
maar hoe verschillend toch is de beleving van leven.

Leonard Zonneveld