ALLES DAT OOIT GEBEURT

ALLES DAT OOIT GEBEURT

Alles dat is gebeurd, dat nu gebeurt en dat zal gebeuren, is de uiterlijke manifestatie van je diepste gedachten. Is de uiterlijke manifestatie van je eigen keuzen, van je eigen idee├źn, van je beslissingen over wie je denkt te zijn, over wie je wilt zijn. Veroordeel daarom deze aspecten van het leven (die je mogelijk tegenstaan) niet. Probeer ze te veranderen; probeer hetgeen deze veroorzaken, het denken dat hieraan vooraf gaat, in jezelf te veranderen.

Zie al wat duister is, maar vervloek haar niet. Wordt bewust en wees een licht in die duisternis en laat daardoor de duisternis slechts verworden tot schaduwen. Laat jouw licht de duisternis verlichten; zodat zij die in het duister dolen mogen verlicht worden door wat jouw wezen uitstraalt. Laat door jouw licht het zichtbaar mogen worden wie jullie in wezen zijn.

Wees licht en straal dat uit. Want jouw licht behoeft niet slechts te dienen tot het verlichten van enkel de eigen weg. Wees je er van bewust dat jouw licht helpt de wereld lichter te maken. Laat jouw ervaren van je diepste duisternis je doen beseffen wat het kan betekenen om duisternis te verlichten. Door jouw ervaren van duisternis en licht zul je ook anderen kunnen bij-lichten om vanuit duisternis een weg te vinden naar lichtere omstandigheden; uiteindelijk de weg naar het licht.

Mag het jouw grootste vreugde zijn om een ander ook het licht in zichzelf te laten ontdekken en van daaruit weer naar een ander. Tegen de kracht van licht die zo ontstaat is geen duisternis opgewassen.