KNUFFELEN

Even zoeken naar een moment van stilte omdat je voelt hoe jouw energie verloren lijkt te raken. Rumoer om je heen. Drukke conversaties. Even het besef van waar gaat dit allemaal over. Het besef van wat jijzelf veel belangrijker vind en wat je op hetzelfde moment blijkbaar niet weet te delen.

Dan staat je 3 jarige kleinzoon op omdat hij vindt dat het tijd wordt om alle aanwezigen een kusje te geven. En dat niet alleen, nee het wordt gevolgd door een intense warme “knuffel”. Leest hij je gedachte of voel je beiden dezelfde energie op het zelfde moment. Terwijl jezelf zit te mijmeren is hij het die daadwerkelijk tot actie komt. Wordt hier op dit moment duidelijk gemaakt wat de term “nieuwe tijdskinderen” betekend. Laat dit mensenkind zien waar we naar op weg zijn. Als dit ons “voorland” is dan komt het allemaal goed in deze wereld. Dan is het de warmte en koestering van het “zonnewezen” die ons zal omhelzen en knuffelen. Zomaar vrijblijvend liefde kan schenken. Zodanig dat er geen ruimte meer blijft voor iets anders dan het liefdeslicht.

Leonard Zonneveld